ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Ποιοι είμαστε και Τι κάνουμε;

H Aristotle University Racing Team Electric, γνωστή και ως Aristurtle, είναι η φοιτητική ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που σχεδιάζει, αναπτύσσει και κατασκευάζει ηλεκτροκίνητα αγωνιστικά μονοθέσια. Η ομάδα υπάγεται Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και αποτελείται από προπτυχιακούς φοιτητές από διάφορα πεδία, από την Ηλεκτρολογία και Μηχανολογία μέχρι Φυσική και Οικονομία. Εργαζόμενοι υπό την πίεση των απαιτητικών προθεσμιών, τα μέλη της ομάδας αντιμετωπίζουν καθήκοντα που απαιτούν πλήρη χρήση των θεωρητικών και πρακτικών τους ικανοτήτων για να αντιμετωπιστούν επιτυχώς. Μέσω της συμμετοχής τους στην Aristurtle, οι σπουδαστές μπορούν να διευρύνουν τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις, να μάθουν να εργάζονται και να συνεργάζονται σε ένα δομημένο περιβάλλον και να αποκτήσουν αξεπέραστες εμπειρίες και δεξιότητες για μια ζωή.

Υπεύθυνος για την εκπροσώπηση της ομάδας στην ακαδημαϊκή κοινότητα είναι ο Μηνάς Αλεξιάδης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Η κατασκευή των ηλεκτρικών αγωνιστικών αυτοκινήτων μας εκτελείται σύμφωνα με τους κανόνες και τα πρότυπα που ορίζει η Formula Student. Η διαδικασία κατασκευής εποπτεύεται από τρεις Συμβούλους Ηλεκτρικών Συστημάτων, διδάκτορες στο Εργαστήριο Ηλεκτρικών Μηχανημάτων του Τμήματος. Η ομάδα χωρίζεται σε 8 υποομάδες που εργάζονται σε διαφορετικά μέρη του οχήματος και συνεργάζονται σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Ο Αρχηγός της ομάδας είναι υπεύθυνος για το συντονισμό όλων των Υποομάδων, προκειμένου να επιτευχθεί ένα απόλυτα ενοποιημένο και άψογα λειτουργικό αποτέλεσμα.

Σκοπός

Ο σκοπός της Aristurtle είναι να σχεδιάσει, να αναπτύξει και να κατασκευάσει κορυφαία ηλεκτρικά αυτοκίνητα αγώνων και να αγωνιστεί σε διεθνείς διαγωνισμούς Formula Student ενάντια σε ακαδημαϊκά ιδρύματα από όλο τον κόσμο.

Όραμα

Το όραμα της Aristurtle είναι να συμβάλει στην έρευνα γύρω από τις καινοτόμες τεχνολογίες και να προωθήσει την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, υλοποιώντας πρωτοποριακά προϊόντα υψηλού επιπέδου.

Γιατι να υποστηριξετε την Aristurtle;

Autonomous (Αυτόνομη) – Δημιουργήσαμε το πρώτο αυτόνομο ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό μονοθέσιο στην περιοχή των Βαλκανίων.

Research (Έρευνα) – Η Aristurtle είναι μια ομάδα που προάγει την έρευνα σε τεχνολογίες αιχμής και δίνει τη δυνατότητα στους νέους μηχανικούς να καινοτομούν.

Initiative (Πρωτοβουλία) – Το 2013 δημιουργήσαμε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη Βόρεια Ελλάδα. Η Aristurtle είναι μια πρωτοπόρα ομάδα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και προοδεύει αποκλειστικά από τη βούληση των μελών της.

Sustainability (Αειφορία) – Η δέσμευσή μας για την προστασία του περιβάλλοντος είναι κάτι που αποδεικνύουμε ενεργά καθημερινά. Το να ευαισθητοποιούμε τους πολίτες για την ηλεκτρική και την αυτόνομη οδήγηση είναι στο επίκεντρο του έργου μας.

Track record (Πορεία) – Η ομάδα μας είχε μια ασύγκριτη πορεία στους διαγωνισμούς Formula Student που συμμετείχε. Η απόδοσή μας βελτιώνεται εκθετικά.

Unity (Ενότητα) – Πιστεύουμε στις μακροχρόνιες σχέσεις. Υποστηρίζοντας το έργο μας, γίνεστε μέλος της ολοένα αναπτυσσόμενης οικογένειας μας.

Return (Απόδοση) – Το πρόγραμμα χορηγιών της Aristurtle προσφέρει στρατηγικές λύσεις προώθησης σε όλους τους χορηγούς της, δημιουργώντας μοναδικό και πρωτότυπο περιεχόμενο. Αξιοποιώντας την έκθεση μας στά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μαζικής ενημέρωσης, είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε αξία για τους χορηγούς μας που υπερβαίνει το ποσό της συνεισφοράς τους.

Talent (Ταλέντο) – Τα μέλη της ομάδας μας είναι εξαιρετικά ικανά άτομα και προσπαθούμε συνεχώς να συμβάλλουμε στην προσωπική ανάπτυξη και καλλιέργεια του καθενός.

Learning (Μάθηση) – Παρέχουμε στους φοιτητές μηχανικούς πρακτική εμπειρία, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ θεωρίας και πράξης.

Excellence (Αριστεία) – Η Aristurtle είναι η ελληνική ομάδα Formula Student με τις περισσότερες συμμετοχές και διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς FSAE, στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Στη Formula Student της Τσεχικής Δημοκρατίας, η ομάδα μας κατέλαβε την 4η θέση στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων, έχοντας ολοκληρώσει το αγώνισμα Endurance & Efficiency. Επίσης καταφέραμε να είμαστε και πάλι στους τελικούς της παρουσίασης επιχειρηματικού σχεδίου. Επιπλέον, λάβαμε την 4η θέση στο Autocross, και την 5η στο Skidpad και στην Επιτάχυνση.

Στο Formula Student East της Ουγγαρίας 2018, ένας από τους πιο απαιτητικούς αγώνες, η ομάδα μας κατέλαβε την 5η θέση στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων με το πιο περήφανο επίτευγμα της να είναι η 4η θέση στο αγώνισμα Endurance & Efficiency.

Η ομάδα μας συμμετείχε στη Formula SAE Ιταλίας για δεύτερη συνεχή χρονιά και κατάφερε να καταλάβει την 5η θέση στη συνολική κατάταξη 22 ηλεκτρικών οχημάτων, κερδίζοντας την 1η θέση στην Παρουσίαση του Επιχειρηματικού Σχεδίου και την απονομή του βραβείου Most Friendly Team. Επιπλέον, κατέλαβε την 5η θέση στο Autocross, 5η στην Επιτάχυνση και 7η στο αγώνισμα Skidpad.

Στη Formula Student Hungary 2017, η ομάδα κατέλαβε την 5η θέση στα Δυναμικά Αγωνίσματα της ηλεκτρικής κατηγορίας.

Το 2017 αγωνιστήκαμε τον Formula Student Germany, τον μεγαλύτερο και πιο απαιτητικό διαγωνισμό Formula Student στον κόσμο. Το επίκεντρο του διαγωνισμού ήταν η ολοκλήρωση του πιο απαιτητικού αγωνίσματος, του Endurance & Efficiency. Αυτό επιτεύχθηκε μόνο από 12 ομάδες από τις 35 που συμμετείχαν.

Το 2017, έχοντας ολοκληρώσει ήδη το δεύτερο μας αγωνιστικό αυτοκίνητο, την Eve, η ομάδα συμμετείχε στην ATA Italy 2017 και πέτυχε την 3η θέση στους τελικούς της Παρουσίασης Επιχειρηματικού Πεδίου. Η Aristurtle ήρθε 6η στο αγώνισμα του Design, 12η στο Cost, 6η στο Autocross, 7η στην Επιτάχυνση και 8η στο Skidpad.

Το καλοκαίρι του 2016, ο Aristurtle αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην κατηγορία 1, με ένα πλήρως λειτουργικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, την Electra. Η ομάδα έφτασε στον τελικό του Business Plan Presentation όπου κατέλαβε την 5η θέση.

Το 2015, ο Aristurtle συμμετείχε στην κατηγορία 2 της Formula Student UK, στο Silverstone, με σχέδια και μερικά κατασκευασμένα μέρη. Η ομάδα τερμάτισε 2η στο Cost και 3η στη συνολική κατάταξη.

Το 2014, η ομάδα συμμετείχε στον πρώτο διαγωνισμό, ο οποίος ήταν το Formula Student Italy ATA. Η Aristurtle συμμετείχε στην κατηγορία 3 και πέτυχε την 3η θέση στο Cost και 4η στη γενική κατάταξη.

Οικισκος

Ο χώρος εργασίας της ομάδας βρίσκεται στην καρδιά της Πανεπιστημιούπολης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στις εγκαταστάσεις της Πολυτεχνικής Σχολής και ονομάζεται “Οικίσκος” από τον οίκεο (oikéō, “Κατοικώ”). Αποτελείται από τρεις προκατασκευασμένες καμπίνες και ένα γραφείο που χρησιμοποιούν τα μέλη της ομάδας σε τακτική βάση. Μεγάλο μέρος της έρευνας και της κατασκευής για τα αγωνιστικά μας αυτοκίνητα λαμβάνει χώρα στον Οικίσκο, γι ‘αυτό καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον διατηρούμε σε κορυφαία μορφή για εμάς και για τις μελλοντικές γενιές μηχανικών της Aristurtle. Από την αρχή του πρώτου μας αυτοκινήτου, της Ηλέκτρας, ως και την δημιουργία του νεότερου μας, της Περσεφόνης, ο Οικίσκος είναι πάντα ο τόπος όπου ο νους συναντά το εργαλείο.

adminARISTURTLEGR