Ηλεκτρικο Μονοθεσιο

Το 2013, ένας μικρός αριθμός προπτυχιακών φοιτητών από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ίδρυσε την Aristurtle με το όραμα της δημιουργίας ενός μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου που λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρισμό. Τρία χρόνια αργότερα κατάφεραν να μετατρέψουν το όραμά τους σε πραγματικότητα δημιουργώντας την Electra, το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο αγώνων στη Βόρεια Ελλάδα.

Γιατί ηλεκτροκίνητο; Στην Aristurtle, πιστεύουμε ότι εάν κάτι αξίζει να δημιουργηθεί, αξίζει και να διατηρηθεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επίτευξη βιωσιμότητας υπήρξε το νούμερο ένα θέμα στην ατζέντα μας από την ίδρυσή μας. Με τη δημιουργία ενός νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου κάθε χρόνο, δίνουμε έμφαση στα προτερήματα της ηλεκτρικής ενέργειας για την δημιουργία σύγχρονων και φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων μετακίνησης. Μετά την κατασκευή τεσσάρων ηλεκτρικών μονοθεσίων, θεωρούμε τους εαυτούς μας ως Πρεσβευτές της Ηλεκτροκίνησης, ευαισθητοποιώντας και γεφυρώνοντας το αντιληπτό χάσμα των πολιτών σχετικά με το μέλλον των μετακινήσεων..

Η ομάδα μας έχει από πάντα αγκαλιάσει την καινοτομία και παρακολουθεί στενά τα βήματα της παγκόσμιας αγοράς, στοχεύοντας παράλληλα στην αξιολόγηση, ανάπτυξη και ενσωμάτωση των νεότερων τεχνολογικών εξελίξεων στο έργο της.

adminΗλεκτρικό Μονοθέσιο