Αυτονομο Μονοθεσιο

Μετά την ηλεκτροκίνηση, η αυτόνομη οδήγηση είναι το επόμενο μεγαλύτερο αντικείμενο ενασχόλησης και ανάπτυξης της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Aristurtle ήταν η πρώτη ελληνική FS ομάδα η οποία ανακοίνωσε τον στόχο της για την δημιουργία ενός αυτόνομου αυτοκινήτου, τον Μάρτιο του 2019. Έπειτα από μόλις δύο χρόνια, το 2021 κατάφερε, με επιτυχία, να μετατρέψει, ένα από τα προηγούμενα ηλεκτρικά της μονοθέσια, την Θέτις, στο πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο χωρίς οδηγό στην Ελλάδα. Το μονοθέσιο αυτό συμμετείχε στον διαγωνισμό FSEAST της Ουγγαρίας το καλοκαίρι του 2021, τερματίζοντας όλα τα δυναμικά αγωνίσματα και λαμβάνοντας ορισμένα βραβεία.  Έκτοτε μέχρι και σήμερα, συνεχίζει η ομάδα την έρευνα στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης στοχεύοντας στην δημιουργία πιο αποδοτικών και ανταγωνιστικών μονοθέσιων.

Από το 2022, ο διαγωνισμός Formula Student Germany (FSG), ο μεγαλύτερος και πιο φημισμένος διαγωνισμός FSAE, έχει εντάξει στα δυναμικά του αγωνίσματα, και αγωνίσματα που δοκιμάζουν τα μονοθέσια σε αυτόνομη λειτουργία. Η απόφαση της ομάδας να ασχοληθεί με την αυτόνομη οδήγηση από πολύ νωρίς, υποδεικνύει τον υψηλό πήχη που θέτει κάθε χρονιά, καθώς επίσης και το μεράκι της να ασχολείται με τις τεχνολογίες του μέλλοντος.

adminΑυτόνομο Μονοθέσιο